LED vs. HALOGEN

09/09/2018
de catre Admin - KM100.ro
blog-led-vs-halogen


LED vs HALOGEN

Becurile cu LED sunt mult superioare halogenului, cu o durată de peste zece ori mai mare, consumând cu 85% mai puțină energie electrică. În acest articol răspundem la cateva dintre cele mai frecvente întrebări pe care si le pun oamenii atunci când compară becurile LED cu cele halogen.

Sunt becurile LED la fel de luminoase ca si halogenul?

Da, becurile LED sunt la fel de luminoase ca și halogenul numai că un bec LED va produce aceeași cantitate de lumină ca un bec cu halogen, în timp ce consuma cu 85% mai putina energie electrica, astfel încât să puteți înlocui un bec cu halogen de 50 Watt cu un LED de 7,5 Watt.

Instalatii LED

Becurile LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât halogenul?

Da, becurile cu LED folosesc cu 85% mai puțină energie decât un bec cu halogen, în timp ce emit aceleași cantități de lumină.

Becurile cu LED-uri sunt mai scumpe decât halogenul?

Da, becurile LED sunt ușor mai scumpe decât halogenul, însă diferența de preț se micșorează in timp, tehnologia LED-urilor devenind mai avansată.

Becurile cu LED au o durata de viata mai lunga decât cele cu halogen?

Da, becurile LED au o durata de viata mai lunga decât becurile cu halogen. De fapt, becurile LED "traiesc" de zece ori mai mult decât halogenul.

Promotii

Becurile LED degaja mai putina caldura decat cele cu halogen?

Da, majoritatea energiei pe care o utilizează un bec LED este transformată mai degrabă în lumină decât în căldură. În cazul becurilor cu halogen, cea mai mare parte a energiei este transformată în căldură, de aceea necesită mult mai multă energie pentru a produce aceeași cantitate de lumină.

Câti lumeni sunt într-un bec cu halogen de 100 Watt?

Un bec de 50W cu halogen de bună calitate va produce aproximativ 1000 de lumeni. O sursă de lumină LED de 50W va produce aproximativ 6000 de lumeni!

Puteți înlocui un bec cu halogen cu un bec LED?

Da, puteți înlocui un bec cu halogen cu unul cu LED cu conditia sa aiba acelasi soclu.

VIDEO


Comment-uri

Nici o postare găsită

Adauga mesaj