Poți comanda telefonic L-V între orele 08:00-16:00

Mii de produse la cele mai bune prețuri

Posibilitate de retur în 14 zile

Call Center: 0371237476

Ce se intampla daca bagi motorina intr-o masina pe benzina sau invers?

blog-motorina-in-loc-de-benzina


Cu siguranta stii de cel putin un caz in care un sofer a bagat, din greseala, alt carburant decat cel care trebuia in rezervorul masinii. Poate cand a schimbat masina, poate ca i-a dat-o nevestei, motive sunt destule, dar cert este ca se mai intampla din cand in cand. Ce putem face in aceasta situatie?

Dupa ce au realizat ca eroarea umana este destul de mare, producatorii au modificat gura de alimentare cu carburant a masinilor. Mai exact, masinile pe benzina au inceput sa fie construite cu o gura mai ingusta, iar pistoalele de la benzinarie care alimenteaza cu motorina au devenit mai groase. Asta ca sa nu mai poti "infige" pistolul de motorina intr-o gura a unei masini pe benzina. Insa invers, adica sa alimentezi cu benzina o masina diesel, este perfect posibil, pentru ca teava pistolului este ingusta si gura de alimentare mai mare.

Proiectoare in portiera

Producatorii au mai facut cateva lucruri. Si anume, cum deschizi usita de la rezervor este un sticker mare care iti spune ce fel de carburant sa pui. Iar la unele modele, chiar in bord, langa indicatorul nivelului de carburant, scrie daca trebuie sa pui diesel sau benzina pentru a ti se intipari in subconstient exact ce trebuie sa bagi. Chiar si asa, cu toate aceste masuri de siguranta, oamenii sunt predispusi la greseli si se mai intampla cazuri de genul.

Ce facem daca punem motorina in rezervorul de benzina sau invers? E posibil sa nu se intample nimic, sau e posibil sa se dezlantuie haosul. Totul depinde de cantitatea pe care o bagam in rezervor.

Destul de rare sunt cazurile in care omul cu masina pe motorina face plinul cu benzina. Daca pui mai mult de 10 litri de carburant gresit, trebuie sa golesti rezervorul. Iar acest lucru il poti face in doua moduri: fie cu un furtun, prin gura de alimentare, ca pe vremuri, fie scotand un furtun de alimentare a rampei de injectoare. Prima solutie este buna, dar nu mereu ajunge furtunul pe fundul rezervorului din cauza traseului cotit.

Ulei Aditiv

A doua varianta folosita in general de cei care se pricep la mecanica este sa scoti un furtun de alimentare a rampei de injectoare, sa-l prelungesti cu alt furtun si sa-l bagi intr-o canistra. Dupa care, sa pui contactul si pompa sa scoata tot carburantul singura.

Daca ne dam seama de greseala din timp, inainte sa pornim motorul, este in regula. Daca nu, ne vom pune la drum si cand masina se opreste si incepe sa dea in gat, de parca are rotile patrate, doar uitandu-ne pe bonul de casa de la benzinarie ne vom da seama de greseala facuta. In cazul in care ne dam seama la timp, impingem masina intr-un loc mai linistit si scoatem carburantul in canistre, dupa care umplem rezervorul cu ce trebuie. Daca am plecat si ni s-a oprim motorul, e mai greu, deoarece trebuie si atunci sa scoatem carburantul si sa facem plinul, dar vom fi mai departe de benzinarie. Dupa care, motorul va porni, dar ceva mai greu, iar o perioada va merge in ghionturi.

Audio & Multimedia

Ce facem daca incepem sa punem benzina, dar ne amintim repede ca masina este pe motorina? Atata timp cat am bagat doar maximum 10 litri de carburant gresit, nu este nicio problema. Dar trebuie peste el sa umplem rezervorul cu ce trebuie, astfel incat lichidul gresit sa se dilueze. E posibil sa nu simtim nimic la mersul masinii, dar sunt sanse mari sa observam ca motorul tremura la ralanti si ca atunci cand acceleram se intrerupe.

ATENTIE! Indiferent de situatie, pana cand motorul incepe sa mearga iar rotund, cum se goleste un sfert de rezervor, oprim la benzinarie si reumplem cu ce trebuie, astfel incat benzina sau motorina pusa gresit sa fie diluata si mai mult.

In rest, alte piese nu ar trebui sa se strice. Nici injectoare, nici bujii sau mai stiu eu ce. In cel mai rau caz, motorul diesel nu mai porneste, dar va porni cand se pompeaza iar motorina curata. Asadar, nu este nicio tragedie daca suntem indragostiti sau cu capul in nori si punem mana pe pistolul gresit la pompa atunci cand alimentam.

Sursa: 4tuning.ro

VEZI PRODUSELE KM100.ro

Accesorii Auto
Accesorii Camioane
Accesorii Remorci
Accesorii 4x4
Accesorii Moto
Accesorii ATV - Quad
Accesorii Bike
Stickere Auto
Tuning Auto
Jante Auto
Anvelope
Tobe Sport
Folii Auto
Suspensii Sport
Faruri Tuning
Stopuri Tuning
Eleron Tuning
Audio & Multimedia
Nuca Schimbator
Ceasuri Plasma
Huse Scaun
Iluminare Auto
Vopsele Auto
Praguri Iluminate
Piese Auto
Uleiuri & Aditivi
Polish Auto
Electrice Auto
Scule & Unelte
Intretinere Auto
Protectia Muncii
Capitonaj Auto
Utilaje Agricole
Piese Auto SH
NON AUTO
PROMOTII