Sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu în Europa în 2020

15/02/2019
de catre Admin - KM100.ro
blog-sisteme-franare-automata


Sistemul de frânare automată de urgență obligatoriu în Europa în 2020

Uniunea Europeană a aprobat o propunere a Națiunilor Unite prin care sistemul de frânare automată de urgență va deveni obligatoriu din 2020 pentru toate modelele noi lansate pe piață.

Națiunile Unite au propus implementarea unei legi prin care toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sistem de frânare de urgență începând din 2020, iar aceasta a fost adoptată de Uniunea Europeană și Japonia.

Potrivit reprezentanților Națiunilor Unite, legea va prevede că sistemul AEB să fie disponibil la viteze de până la 60 km/h și să poată fi activat în special în mediul urban, cu scopul de a reduce numărul accidentelor.

Conform așteptărilor, constructorii nu vor fi obligați să instaleze sistemul AEB pe mașinile care se află deja în exploatare.

În primăvara anului trecut, Comisia Europeană a propus un proiect mult mai amplu care prevedea ca toate modelele noi lansate după 2021 să includă nu mai puțin de 11 sisteme de siguranță în standard.

Primul pe listă era o versiune îmbunătățită a actualului sistem AEB, dar și sisteme precum Cruise Control Adaptive, Lane Keep Assist. În plus, pe listă figurau și introducerea unui dispozitiv de detectare a consumului de alcool de către șofer, un sistem de detectare a oboselii șoferului sau un sistem de recunoaștere a elementelor care pot distrage atenția șoferului.

Sursa: AutoMarket.ro


Comment-uri

Nici o postare găsită

Adauga mesaj